Civas-opleidingen

Waarom doe je een minor?

Over het algemeen duren minors een semester en kan men in deze periode meer te weten komen over verschillende onderwerpen dan ze op het moment aangereikt krijgen bij hun huidige studie. Wat er daarna mee gedaan wordt, hangt er maar net vanaf wat iemand graag wil. Het is altijd een goed moment om extra kennis op te doen.

Hoe wordt jouw minor gekozen?

Er zijn meerdere mogelijkheden en methoden om een minor te doen. Hoe dit precies gaat, hangt van de student en studie af. Vaak gaat dit samen met een begeleider of leraar die kan helpen met het vinden van een goede minor. Toch wordt de keuze uiteindelijk zelf gemaakt. Vaak zijn de redenen dat het over een studie gaat, die goed aansluit bij het leertraject wat gevolgd wordt. Daarnaast kan het gaan over onderwerpen waarin de student altijd al interesses in heeft gehad.

Welke minors zijn er allemaal?

Minors kunnen onderverdeeld worden in meerdere soorten, zoals de doorstroom minor, de verdiepende minor en de verbredende minor. Zoals het woord al zegt, heeft de doorstroom minor vooral als doel om iemand voor te bereiden voor een eventuele vervolgopleiding. De verbredende minor kan zich richten op een geheel ander soort onderwerp, maar wel helpen met het opdoen van ervaring die later weer gebruikt kan worden. Bij de verdiepende minor wordt er meestal nog meer ingegaan op het pad dat al bewandeld wordt.

Terug naar Praktisch
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers