Civas-opleidingen

Studenten Zorgverzekering – Basis en aanvullend

Zodra dus een persoon 18 jaar wordt, moet deze verplicht zorgen voor het afsluiten van een eigen zorgverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben dan ook een studenten zorgverzekering, die vaak nog wat goedkoper is dan de normale verzekering. De standaarddekking in de studenten zorgverzekering is overigens precies hetzelfde als bij een dergelijke verzekering voor niet-studerenden. De basisdekking wordt immers ieder jaar opnieuw vastgesteld, en verplicht door de overheid. Iedereen, dus ook studerenden, kunnen daarnaast nog één of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten. Daar is iedereen helemaal vrij in.

Wijziging in de dekkingen

Doordat er ieder jaar weer wijzigingen plaatsvinden in de basisdekking, maar ook door de hoogte van de premie, die heel simpel per verzekeringsmaatschappij ieder jaar weer zal verschillen, kan je het beste ieder jaar opnieuw gaan vergelijken. Dat hoef je niet te doen voor de basisdekking, want die is overal exact hetzelfde, maar wel voor de premie die je moet betalen. Ook de aanvullende verzekeringen, kunnen erg verschillen, ook wat de premie betreft.

Dat vergelijken is natuurlijk voor de studenten zorgverzekering nog belangrijker, omdat diegenen die studeren, natuurlijk niet altijd evenveel geld hebben om de premie vor deze verplichte verzekering te kunnen betalen.
 

Terug naar Praktisch