De studietijd is een bijzondere tijd voor iedereen. Zo veranderd je sociale leven drastisch maar komen er ook verschillende verantwoordelijkheden kijken bij de genomen stap. Ook al heb je van jongs af aan al gewerkt, je komt er pas echt achter dat je je financiën op orde moet hebben, wanneer je op jezelf gaat wonen. Maar wordt dit wel genoeg behandeld op school voordat het ineens tijd is om deze stap te maken? Wij geloven van niet, simpelweg door te vragen aan iedere student of ze op kamers hadden kunnen gaan zonder hulp van andere te krijgen.
Hieronder hebben wij enkele websites voor je genoteerd die je kunnen helpen met het vinden van de juiste informatie m.b.t. de financiën van jou als student.
Hoe stem je je inkomsten en uitgaven goed op elkaar af als student? Krijg inzicht door je administratie op orde te houden en te begroten, vind waar nodig mogelijkheden om te besparen en lees ook tips om je studieschuld te beperken.
Meer over Nibud - Rondkomen van je studenten budgetOm overzicht te hebben in je financiën is het erg belangrijk om je administratie op orde te hebben. Dit betekent dat je structuur aanbrengt in alle correspondentie die je ontvangt. De hoeveelheid informatie die je als student ontvangt is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden
Meer over StudentenpolisDe studietijd is een tijd waarin veel verandert voor de jongeren. Ze volgen een andere opleiding, komen in een nieuwe omgeving terecht en worden steeds zelfstandiger. Ook op financieel gebied. Ze krijgen te maken met nieuwe kosten en allerlei belangrijke beslissingen met financiële consequenties.
Meer over Money WaysVoor veel studenten is de tijd dat we gaan studeren ook het begin van de periode waarin we op onszelf gaan wonen. Dat zorgt voor veel hogere kosten en meer tijd dat we kwijt zijn aan koken en andere huishoudelijke taken. Omdat de studie tijdens deze periode voorrang krijgt, zijn we al snel geneigd om extra bij te lenen, zodat we ons minder druk hoeven te maken over geld.
Meer over De Slimme StudentEen groot deel van de studenten zit krap bij kas. Logisch, want studeren is niet goedkoop. Zo betaal je flink wat collegegeld en misschien zit je zelfs wel op kamers. Daarnaast krijg je te maken met een aantal vaste kosten. Bij menig student gaat er dan ook meer uit dan er binnenkomt. Geldt dit ook voor jou? In samenwerking met het Zilveren Kruis, geven wij je vier tips om grip te houden op jouw financiën.
Meer over Studentenvacature - Studenten Budget Tips