Civas-opleidingen

1. Cursussen vanuit je school 

Elke onderwijsinstelling, hogescholen en universiteiten, biedt eigen cursussen aan. Je kunt je hier soms kosteloos of tegen een lager tarief voor inschrijven. Hartstikke handig om extra vaardigheden te ontdekken of te ontwikkelen. 

2. Honoursprogramma 

Op bijna elke instelling kun je een hounoursprogramma volgen, dit is een speciaal programma voor studenten die meer uitdaging zoeken. Je volgt bijvoorbeeld extra vakken, wordt uitgenodigd voor interessante lezingen en je werkt aan uitdagende opdrachten met alleen maar gemotiveerde studenten. Elke honoursprogramma is weer anders, informeer bij je studiebegeleider voor het programma van jouw studie. Vaak moet je een bepaald gemiddelde hebben gehaald in je propedeusejaar. Nog een voordeel: je krijgt een extra aantekening op je diploma! 

3. Commissies 

Je studentenvereniging, je sportvereniging, je studentencomplex of gewoon binnen je eigen studie. Er zijn een heleboel commissies te vinden waar je aan deel kunt nemen. Bijvoorbeeld de toernooien van je hockeyclub organiseren levert al een hoop nieuwe vaardigheden op!

4. Doe eens vrijwilligerswerk

Als je bereid bent om vrijwilligerswerk te doen, staat dat al helemaal goed op je cv. Probeer wel uitdagend vrijwilligerswerk te vinden, waar je ook wat van kunt leren. Je kunt bijvoorbeeld meewerken aan het organiseren van studentenactiviteiten, bloggen, ontwerpen voor een website of juist helpen bij een maatschappelijk project.

5. Projecten 

Als je wordt gevraagd mee te werken aan een project van je studie of iemand uit je netwerk vraagt je om hulp: doen! Je leert ontzettend veel in de praktijk en wie weet kun je als het goed gaat er wel een nieuwe bijbaan of stage uit slepen!

Terug naar Praktisch