Civas-opleidingen

Glasvezel internet en TV vergelijken

De dekking van glasvezel internet wordt steeds groter. Echter is glasvezel internet nog niet overal beschikbaar. Met de postcodecheck van internet en TV vergelijken kun je controleren of er glasvezel internet beschikbaar is op je adres. Je kunt ook een postcode invoeren van een ander adres. Dit is bijvoorbeeld handig als je van plan bent te gaan verhuizen. Het kan belangrijk zijn dat er snel internet beschikbaar is op je nieuwe adres.

Internet en TV vergelijken kun je het beste doen door eerst te controleren wat er beschikbaar is op je adres. Vervolgens kun je kiezen uit het best passende pakket. Het voordeel van een internet en tv pakket met glasvezel is dat je ook met meerdere mensen goed gebruik kunt maken van het internet. Interactieve tv maakt ook gebruik van je internetverbinding. Als je een interactieve tv hebt en met meerdere mensen gebruik maakt van het internet, is glasvezel internet aan te raden.

Snelheid van glasvezel internet bij internet en TV vergelijken

Er zit een groot verschil in de snelheden van glasvezel internet. Met glasvezel kun je een maximale downloadsnelheid behalen van 500 Mbit/s. Dit is een stuk sneller in vergelijking van de maximale downloadsnelheid bij een ADSL verbinding: 200 Mbit/s. Echter is het wel belangrijk dat er glasvezel beschikbaar is op je adres.

Bij internet en TV vergelijken is het dus belangrijk dat je weet welke snelheid je wilt hebben. De internetsnelheid van glasvezel begint vanaf 50 Mbit/s. Met 50 Mbit/s kun je met meerdere gebruik maken van het internet, maar wanneer je gaat streamen kan de snelheid al snel lager worden. Tele2 biedt het goedkoopste internet en tv pakket aan met glasvezel internet van 50 Mbit/s. De kosten hiervan zijn gemiddeld € 42,- gedurende 12 maanden.

Terug naar Praktisch