Civas-opleidingen

Telefoonverzekering

Vaak kun je bij aanschaf van een telefoon of abonnement je mobiel meteen verzekeren. Kijk of dit voor jou verstandig is. Heb je een dure telefoon, dan kan dat het misschien waard zijn. Kijk vooral naar de maandelijkse kosten in verhouding tot de aanschafwaarde van je mobiele telefoon. En heb je in het verleden je mobieltje weleens in het toilet laten vallen of laat je je hem überhaupt vaak vallen? Dan kan het relevanter zijn dan wanneer je nooit wat met je telefoon hebt. Bekijk wel goed de voorwaarden van de verzekering: wat is wel en wat is niet meeverzekerd? En wat valt er onder de garantie van de fabrikant?

Abonnement met telefoon

Heb jij graag de nieuwste gadgets en vind je het heel belangrijk om een goede telefoon te hebben? Als je een abonnement neemt met telefoon, betaal je een hoger bedrag per maand. Die telefoon krijg je immers niet gratis. Vaak kun je aan het eind van je abonnement kiezen tussen een nieuwe telefoon uitzoeken en een korting op je abonnementsbedrag.

Simonly

Nooit zonder beltegoed staan, maar ook geen torenhoge abonnementskosten? Met een simonly-abonnement krijg je alleen een simkaart en een telefoonnummer, voor een toestel moet je zelf zorgen. Hierdoor krijg je een flinke korting op de abonnementskosten. Ideaal als je nog een goede mobiele telefoon hebt, of als je liever een losse telefoon koopt. Je kunt bij bijna elke provider wel een simonly-abonnement afsluiten, kijk hier om ze onderling te vergelijken. 

Prepaid

Als je helemaal de kosten voor je mobiele telefonie in de hand wilt houden, dan kun je kiezen voor prepaid. Je koopt een simkaart en beltegoed, en moet zelf zorgen voor een telefoon. Je betaalt alleen voor wat je verbruikt en op is op. Je betaalt dus geen maandelijks bedrag, maar koopt nieuw beltegoed als je oude op is.

Terug naar Praktisch
Nieuws Kortingen Recepten Financiën Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers