Civas-opleidingen

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 4 eieren
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Snufje chilipoeder (optioneel)
  • Handje verse koriander of peterselie (fijngehakt)
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • Brood of pita om te serveren

Bereiding:

  1. Fruit de ui en knoflook

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zacht en glazig.

  1. Voeg de paprika en kruiden toe

Doe de blokjes paprika in de pan en bak deze 5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en eventueel chilipoeder toe. Roer goed door.

  1. Maak de tomatensaus

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed intrekken.

  1. Maak ruimte voor de eieren

Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus. Breek voorzichtig een ei boven elk kuiltje.

  1. Pocheer de eieren

Dek de pan af met een deksel en laat de eieren 6-8 minuten pocheren, afhankelijk van hoe zacht je de dooiers wilt.

  1. Garneer en serveer

Bestrooi de shakshuka met verse koriander of peterselie. Serveer direct met brood of pita om de saus mee op te dippen.

Tips:

  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor een voedzamere maaltijd.
  • Voor een romige twist kun je wat feta over de shakshuka verkruimelen.
  • Maak het gerecht pittiger door verse chilipeper toe te voegen.

Eet smakelijk!

Tip: Bekijk ook onze andere recepten op Studie-punt.nl.

Terug naar Studenten leven