Civas-opleidingen

Waarom studeren in het buitenland?

Afhankelijk van waar de prioriteiten liggen zijn er verschillende opties. Sommige studies kunnen in het geheel in het buitenland gevolgd worden en andere weer voor een deel. Een minor kan soms in het eigen land of in het buitenland gedaan worden. Wat het uiteindelijk wordt hangt van verschillende factoren af. De eerste factor is het type studie wat gevolgd gaat worden. Indien dit iets is, wat met taalkunde te maken heeft, zal het heel gebruikelijk zijn dat deze studie in een het land van die taal gevolgd wordt. Immers is de beste plek om een vreemde taal te leren een land waar deze altijd gesproken wordt. Maar wanneer een studie het niet per se vereist om ergens anders gedaan te worden ligt het er meer aan hoezeer iemand deze wil volbrengen in het buitenland.

De voorbereiding voor studeren in het buitenland

Vaak is het qua voorbereiding en het regelen van allerlei zaken wel een stuk gemakkelijker om een studie maar deels in het buitenland te volbrengen. Vele opleidingen zullen hiervoor ook opties aanbieden waardoor het alweer een stuk makkelijker te regelen valt. Mocht iemand namelijk wel een gehele studie in het buitenland volgen, dan zal dit op een buitenlandse school gebeuren. In dit geval, is het belangrijk om na te trekken of deze opleiding aan het eind van de rit net zoveel waard is als een Nederlandse variant hiervan. Andere punten om rekening mee te houden zijn: hoe het bekostigd gaat worden en of het ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft.

Terug naar Typisch studenten
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers