Civas-opleidingen

Werken na jouw studie

Sommige mensen hebben na de studie een flinke schuld die afbetaald moet worden en dus kan het van groot belang zijn om werk te vinden. Normaal gesproken kan dit snel gaan met de juiste voorbereiding en door te solliciteren op de juiste functies. Toch is het moeilijk om te zeggen hoe groot de kansen op een baan zijn, nadat een studie is voldaan. Bij het begin van de studie kan de markt immers anders zijn dan aan het einde hiervan. Dit is trouwens niet iets waardoor iemand zich af moet laten schrikken om wel of niet een studie te volgen. Als er een richting is die je altijd al op hebt willen gaan, moet je dat zeker doen.

Het sociale netwerk na jouw studie

Vergeet ook niet dat er tijdens een studie al het nodige aan sociale contacten gelegd kan worden wat later weer kan helpen. Door stages te doen en mensen in de branche te leren kennen kan iedereen tijdens een studie al zijn voordeel doen. Elk contact dat je opdoet kan ooit nog eens van pas komen, dus onderschat de kracht van een breed netwerk niet. Vroeg of laat kan het zomaar boven komen drijven.

Terug naar Typisch studenten
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers