Civas-opleidingen

De student van 2012

Hoe zag de student er in 2012 uit? Studenten zouden lui en verwend zijn, tevens zou studeren geen prioriteit hebben. Om studenten wakker te schudden is de langstudeer boete sinds 2011 in werking gesteld. Het doel van deze boete is te zorgen dat studeren weer prioriteit krijgt.

Echter had deze langstudeer boete niet het gewenste effect, zo kozen veel studenten ervoor om te gaan werken in plaats van verder te studeren. Tegelijkertijd werd er vaker de keuze gemaakt voor een deeltijd- in plaats van een voltijdsopleiding. Studenten waren dan ook zeker niet blij met deze ontwikkeling. 

Prioriteiten

Alhoewel de overheid waarschijnlijk wel een punt had. Een gemiddelde student had ontzettend veel prioriteiten maar studeren stond vaak niet op nummer een, uitzonderingen daar gelaten. Zo was vrijwel elke studenten aangesloten bij een studenten- studie- sport- cultuurvereniging aangesloten, wat vaak tijd vraagt. Daarnaast wonende er veel studenten in studentenhuizen waar vaak gegeten, gedronken, gestapt of andere leuke activiteiten ondernomen werd. En dan hebben we het nog helemaal niet over de dagelijkse stap activiteiten die natuurlijk niet mochten ontbreken in een studentenagenda.

Zo is uitgaan op zaterdag al lang niet meer van deze tijd. Tegenwoordig gaat een gemiddelde student meerdere malen uit per week. Zo staan de dinsdag- en donderdag avonden bekend als studenten avonden.

Drukke agenda's

Los van deze drukke agenda’s staan studenten er alom bekend geen of een laag maandinkomen te hebben waardoor veel studenten genoodzaakt zijn om bij te lenen. Er diverse instanties waar studenten geld kunnen lenen. Wij hebben de drie bekendste financiers geselecteerd.
- DUO, voorheen ook bekend als de IB- Groep. Als je 18 jaar of ouder bent en een opleiding volgt heb je recht op studiefinanciering. Afhankelijk van het inkomen van je ouders wordt er een bepaald bedrag berekend waar de student per maand recht op heeft. Echter zijn er wel enkele voorwaarden aan deze beurzen. 

Daarnaast is er natuurlijk een mogelijkheid voor studenten om geld te lenen bij een bank zoals de ING, ABN AMRO of de Rabobank. Echter is geld lenen , bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet, bij een bank relatief duurder dan geld lenen bij de IB- groep. De voorwaarden zijn terug te vinden op de website.

Terug naar Typisch studenten
Nieuws Kortingen Recepten Financiën Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers