Civas-opleidingen

Waar moet je op letten bij jouw studiekeuze?

Toch moet dit ook geen punt zijn waardoor iemand zich af laat schrikken een studie te kiezen. Als ergens tenslotte echt je passie ligt moet je daar eigenlijk altijd voor gaan. Maar gezond verstand gebruiken kan ook geen kwaad. Het komt sporadisch voor dat er voor bepaalde studies een stop wordt ingediend zodat niet teveel mensen tegelijk deze gaan volgen. Bijvoorbeeld als er iets dreigt te gebeuren, zoals de situatie die eerder werd omschreven. Navraag doen naar de eventuele baanzekerheid van een studie kan dan ook zeker geen kwaad. Het is en blijft een onderwerp om rekening mee te houden. Laat dit dan ook meewegen voordat een bepaalde studie wel of niet wordt gekozen.

Een inschatting van de toekomst

Vaak worden studie, waarbij de zekerheid van een baan zeer groot is, ineens populairder wat ook weer een nadeel kan zijn. Wat deze keuze nog moeilijker maakt, is dat het op het moment dat met een studie begonnen wordt, het weer heel anders kan zijn dan wanneer deze een aantal jaren later is afgerond. Probeer daarom in te schatten wat er op een bepaalde termijn gaat gebeuren in het veld waarin een studie gedaan wordt. Het invullen van testen om te zien wat bij je past is een ander goed hulpmiddel om een duwtje in de goede richting te krijgen.

Terug naar Typisch studenten
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers