Civas-opleidingen

Bereid je goed voor

Dit is eigenlijk een geen tip, maar meer een voorwaarde. Ben je niet goed voorbereid dan zal dat in elk gesprek opvallen. Zorg dat je goed ingelezen bent in het bedrijf en functie. Zorg dat je weet wat er speelt in de branche. Zorg voor een juiste kledingkeuze; als je weet in wat voor branche je gaat werken weet je ook wat voor kleding er gedragen wordt. Pas daar je kleding op aan. Ben je al verder in de sollicitatie procedure? Zorg dan dat je goed bent voorbereid om een eventuele assessment en oefen alvast een iq test.

Bereid antwoorden voor op sollicitatie vragen

In de sollicitatiegesprek worden vaak dezelfde vragen gesteld. Sommige vragen worden ook alleen maar gesteld om je van je apropeau te brengen. Als je dit weet reageer je waarschijnlijke veel soepeler op de vragen. Sowieso is het goed om voorbereid te zijn op sollicitatievragen. Als je er al over nagedacht hebt wat je zou antwoorden op sommige lastige vragen  komt je antwoord er een stuk soepeler uit, en dat komt weer beter over.

Wees jezelf en zorg voor gezonde spanning

Veel mensen zijn zenuwachtig tijdens sollicitatie gesprekken, dit is normaal. Maar als je tijdens een gesprek merkt dat je presentatie minder is dan normaal doordat je zenuwachtig bent moet je daar wat aan doen. Je kunt bijvoorbeeld een gespannen houding voorkomen door jezelf te dwingen achterover te leunen en je benen te strekken.  Dat ziet er niet alleen beter uit maar die houding maakt je ook rustiger. Voel je je hart in je borst kloppen? Stuur dan je ademhaling naar je buik door je buik mee te bewegen met je ademhaling.

Hopelijk vind je met deze tips snel een baan na je studie!

Terug naar Studeertips