Civas-opleidingen

Wat is Beer Pong?

Beer Pong is een van de bekendste en meest gespeelde drankspelletjes ter wereld. Het is een spel dat twee teams van elk twee spelers tegenover elkaar opstelt om ballen in bekers te mikken. Het is eenvoudig, snel te leren, en garandeert een avond vol gelach en gezelligheid.

Benodigdheden voor Beer Pong

Voor een spelletje Beer Pong heb je het volgende nodig:

  • Een lange tafel (een pingpongtafel doet vaak dienst als Beer Pong tafel)
  • Twee pingpongballetjes
  • 22 plastic bekertjes (20 voor het spel en 2 voor het wassen van de balletjes)
  • Veel bier (of een andere drank naar keuze).

Opzetten van het Spel

Je begint door aan elk uiteinde van de tafel tien bekers in de vorm van een driehoek (4-3-2-1) op te stellen, de opening naar je toe gericht.

Vervolgens vul je elke beker met een kwart tot een derde vol bier (of een andere drank). De twee extra bekers vul je met water en plaats je aan de zijkant om de ballen tussen worpen door schoon te maken.

Spelregels

Elk team krijgt om de beurt de kans om hun twee ballen in de bekers van het tegenoverliggende team te gooien. Als een bal in een beker belandt, moet een lid van het andere team de inhoud van die beker drinken.

Het teams blijven om beurten gooien totdat een van de teams alle bekers van het andere team heeft uitgeschakeld. Dat team wordt dan uitgeroepen als winnaar van het spel.

Variaties en Extra Regels

Er zijn enkele variaties en extra regels die je aan de basic spelregels van Beer Pong toe kunt voegen om het spel spannender te maken:

  • Bounces: Als een bal eerst op de tafel stuitert voordat hij in een beker belandt, dan moeten twee bekers gedronken worden (tenzij de bal mid-air wordt tegengehouden na het stuiteren).
  • Re-racks: Het is toegestaan om de tegenoverliggende bekerformatie één of twee keer per spel opnieuw te laten rangschikken.
  • Verdedigen: Teams kunnen de ballen wegslaan als ze eerst op de tafel hebben gestuiterd.

Veilig en Verantwoord Spelen

Hoewel Beer Pong een drankspel is, benadrukken we bij Studie-Punt.nl het belang van verantwoord en veilig drinken. Respecteer altijd je eigen grenzen en die van anderen. Onthoud dat het prima is om nee te zeggen of om te kiezen voor een niet-alcoholische variant.

Terug naar Studenten leven
Nieuws Kortingen Recepten Financiën Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers