Civas-opleidingen

Kostenvergelijking tussen flessen bruiswater en een bruiswatermachine

Als je op zoek bent naar een manier om kosten te besparen op je studentenwerkplek, is het interessant om de kosten van flessen bruiswater af te zetten tegen die van een bruiswatermachine. Een bruiswatermachine zoals SodaStream maakt gebruik van CO2-cilinders om bruiswater te maken. Met één cilinder CO2 kan je maximaal 60 liter bruiswater maken, afhankelijk van de sterkte van de bubbels. Hoewel de aanschafprijs van een bruiswatermachine hoger ligt dan die van sommige huismerken frisdrank, is deze investering op lange termijn voordeliger dan het regelmatig kopen van losse flessen bruiswater. Het omslagpunt waarop een bruiswatermachine goedkoper is dan losse flessen bruiswater ligt bij veertien extra cilinders als het starterspakket in de aanbieding is, en bij dertig extra cilinders als het starterspakket voor de volle prijs wordt gekocht. Als jij en je collega's veel water drinken, kan een bruiswatermachine al snel uit omwille van zijn kostenefficiëntie ten opzichte van losse flessen bruiswater.

Gezondheidsvoordelen van water drinken

Het is van groot belang om voldoende water te drinken op het werk. Het drinken van water zorgt voor een goede hydratatie en kan bijdragen aan verhoogde productiviteit, alertheid, concentratie, spijsvertering, bloeddruk en energie. Daarnaast kan het vermoeidheid, warrigheid en prikkelbaarheid verminderen. Uit neuropsychologisch onderzoek blijkt dat het drinken van water voorafgaand aan een mentaal uitdagende taak de prestaties van de deelnemers verbeterde. Een bruiswatermachine op je studentenwerkplek maakt het gemakkelijk om altijd toegang te hebben tot verfrissend bruiswater en zo een gezonde levensstijl te bevorderen.

Milieuvoordelen van een bruiswatermachine

Een bruiswatermachine op je studentenwerkplek heeft verschillende milieuvoordelen. Zo kan het bijdragen aan een vermindering van plastic afval doordat er geen wegwerpflessen meer nodig zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee omdat je bespaart op kosten voor het weggooien en aanschaffen van flessen water. Daarnaast zijn waterkoelers op leidingwater duurzaam en gezond, omdat ze gebruik maken van herbruikbare flessen en daardoor minder belastend zijn voor het milieu dan single-use flessen. Door te kiezen voor een bruiswatermachine draag je dus op meerdere manieren bij aan een groener en duurzamere studentenwerkplek!

De juiste soort waterkoeler kiezen voor jouw werkplek

Als je overweegt om een waterkoeler op de waterleiding aan te schaffen voor jouw werkplek, is het belangrijk om te kijken naar welk model het beste bij jouw wensen past. Er zijn verschillende modellen beschikbaar zoals tafelmodellen, vrijstaande of ingebouwde ondercounter modellen en wandmodellen. Bovendien kunnen sommige waterkoelers niet alleen gekoeld water, maar ook bruisend drinkwater en heet water leveren. Het is dus verstandig om alle opties goed af te wegen voordat je tot aankoop overgaat. 

Terug naar Studenten leven
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers