Civas-opleidingen

1. Evernote

Evernote is een krachtige notitie-app waarmee je al je notities, ideeën en onderzoeksgegevens op één plek kunt opslaan. Je kunt tekst, afbeeldingen, audio-opnames en zelfs webpagina's toevoegen aan je notities. Evernote synchroniseert al je notities op al je apparaten, zodat je altijd en overal toegang hebt tot je studiemateriaal.

2. Quizlet

Quizlet is een populaire flashcard-app die je helpt om snel en effectief te leren. Je kunt je eigen flashcards maken of kiezen uit miljoenen bestaande sets die door andere gebruikers zijn gemaakt. Quizlet biedt ook verschillende spelletjes en leermethoden om het leren leuk en boeiend te maken.

3. Google Drive

Google Drive is een cloudopslagdienst die je in staat stelt om al je documenten, presentaties, afbeeldingen en andere bestanden veilig online op te slaan. Met Google Drive kun je eenvoudig bestanden delen met klasgenoten en samenwerken aan projecten in realtime. Bovendien zijn Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties gratis beschikbaar voor alle Google Drive-gebruikers.

4. Trello

Trello is een projectmanagementtool die je helpt om je studietaken en projecten te organiseren. Met Trello kun je borden, lijsten en kaarten maken om je werk te visualiseren en prioriteiten te stellen. Je kunt ook deadlines, labels en checklists toevoegen om je voortgang bij te houden en samen te werken met klasgenoten.

5. Pomodoro Timer

De Pomodoro-techniek is een populaire time-managementmethode waarbij je werkt in korte, gefocuste blokken van 25 minuten, gevolgd door een korte pauze. Er zijn verschillende Pomodoro-timer apps beschikbaar, zoals Focus Keeper, TomatoTimer en PomoDone, die je helpen om je studietijd effectief te beheren en je productiviteit te verhogen.

6. Grammarly

Grammarly is een online schrijfhulp die je helpt om je schrijfvaardigheid te verbeteren door grammatica-, spelling- en stijlfouten te identificeren en te corrigeren. Grammarly is beschikbaar als een webapp, browserextensie en Microsoft Word-add-in, waardoor het een essentiële tool is voor het schrijven van essays, onderzoeksrapporten en andere academische documenten.

7. Anki

Anki is een krachtige flashcard-app die gebruikmaakt van spaced repetition om je te helpen informatie op lange termijn te onthouden. Je kunt je eigen flashcards maken of kiezen uit duizenden bestaande sets die door andere gebruikers zijn gemaakt. Anki is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android, waardoor je altijd en overal kunt leren.

Door gebruik te maken van deze studie-apps en online tools, kun je je studievaardigheden verbeteren, je productiviteit verhogen en efficiënter leren. Probeer ze uit en ontdek welke het beste bij jouw behoeften en leerstijl passen.

Terug naar Studeertips
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers