Civas-opleidingen

1. Wat is snellezen precies?

Snellezen is een techniek die je in staat stelt om sneller tekst te verwerken zonder dat je begrip van de inhoud vermindert. Het gaat niet alleen om het verhogen van je leessnelheid, maar ook om het verbeteren van je concentratie en het efficiënter onthouden van informatie. Door technieken zoals het verminderen van subvocalisatie (het in je hoofd meespreken van de tekst) en het vergroten van je woordopname per oogfixatie, kun je jouw leessnelheid aanzienlijk verhogen.

2. Waarom zou je een cursus snellezen volgen?

Een cursus snellezen kan je helpen om de technieken van het snellezen onder de knie te krijgen. Je leert niet alleen sneller te lezen, maar ook hoe je informatie beter kunt verwerken en onthouden. Dit is bijzonder waardevol voor studenten die grote hoeveelheden studiemateriaal moeten verwerken, maar ook voor professionals die up-to-date willen blijven in hun vakgebied. Een cursus biedt je begeleiding en praktische oefeningen, waardoor je sneller vooruitgang boekt dan wanneer je het zelf probeert te leren.

3. Hoeveel tijd kost het om snellezen te leren?

De tijd die het kost om snellezen te leren, kan variëren per persoon. Het hangt af van je huidige leessnelheid, hoeveel tijd je investeert in oefenen en je vermogen om nieuwe technieken aan te leren. Een cursus snellezen is vaak zo opgezet dat je binnen enkele weken al significante vooruitgang kunt boeken.

Studeertip: Het is wel belangrijk om te beseffen dat, net als bij elke vaardigheid, regelmatige oefening essentieel is voor het behouden en verbeteren van je snelheid.

4. Kan iedereen leren snellezen?

In principe kan iedereen leren snellezen. Het is een vaardigheid die niet afhankelijk is van je intelligentie of leesniveau. Wel is het zo dat mensen die al een hogere leessnelheid hebben, sneller progressie kunnen boeken. Maar ook als je een gemiddelde of zelfs langzamere lezer bent, kan een cursus snellezen je helpen om je leessnelheid en -begrip aanzienlijk te verbeteren.

5. Wat zijn de voordelen van snellezen?

De voordelen van snellezen zijn talrijk. Je kunt meer informatie verwerken in minder tijd, wat je studie- of werkprestaties kan verbeteren. Het kan je ook helpen om beter geïnformeerd te blijven en sneller beslissingen te nemen. Daarnaast kan snellezen je leesplezier vergroten, omdat je in staat bent om meer boeken te lezen binnen de tijd die je beschikbaar hebt. En niet te vergeten, het kan stress verminderen omdat je minder tijd kwijt bent aan lezen en studeren.

Ben je overtuigd van de voordelen van snellezen en wil je zelf deze waardevolle vaardigheid leren? Overweeg dan een cursus snellezen te volgen. Op Timension vind je bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan cursussen die je kunnen helpen om efficiënter en effectiever te lezen. Investeer in jezelf en ontdek hoe je met snellezen meer kunt bereiken in je studie, werk en persoonlijke leven.

Terug naar Studeertips