Civas-opleidingen

Waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk om een duidelijke overweging te maken waar bepaalde interesses liggen. Niemand zal iets willen doen waar hij bij voorbaat niet veel vanaf weet of dat niet echt wil leren. Hier houdt het echter niet op, bij sommige studies dien je ingeloot te worden waardoor je dus afhankelijk bent van bepaalde dingen. Voorbeelden hiervan zijn: testen die je moet maken of hoe snel je bent met het inschrijven. Mocht het alsnog niet lukken dan maakt dat de zaak alleen maar moeilijker. Het kan daarom nooit kwaad om van tevoren alvast meerdere opties voor jezelf te kiezen. Zo hoef je niet alles op een bepaalde route in te zetten mocht het niet lopen zoals verwacht. Het uitzoeken van de mogelijkheden, die er na een studie wel of niet zijn, om eenvoudig werk te krijgen weegt ook vaak mee in dit geval.

Waar kun je beginnen?

Als iemand nog helemaal geen idee heeft wat diegene wilt, kan een studiewijzer uitkomst bieden. Deze worden op vele verschillende plekken aangeboden en zijn een welkom hulpmiddel voor twijfelaars. Dit is een soort test die ingevuld wordt met vragen over je algemene kennis, maar ook je hobby´s en interesses. Al deze dingen worden vervolgens bij elkaar opgeteld en daaruit komen studies die geschikt zijn voor de resultaten die behaald worden uit je eigen antwoorden. Zelfs als je nog helemaal geen idee hebt, kun je er zo achter komen wat bij jou past.

Terug naar Studeertips
Nieuws Kortingen Recepten Financiƫn Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers