Civas-opleidingen

Wat kosten woningen voor studenten?

Studeren kost veel geld en de meeste mensen die dit gaan doen zullen dan ook niet veel overhouden om ruim te gaan wonen. Vaak wonen studenten gedeeld in, wat omschreven wordt als, studentenhuizen. Er zijn meestal meerdere kamers en daar wonen allemaal studenten in. Op deze manier worden de kosten gedrukt zodat iedereen een bepaald bedrag voor de huur betaald en niet met een hele hoge huurprijs zit.

Begin op tijd met zoeken!

Vanaf het moment dat je zeker weet waar je gaat studeren en dat je op jezelf wilt gaan, zul je snel op zoek moeten. De woningmarkt voor studenten is er immers eentje die bol staat van de concurrentie. Dit geld vooral voor de grotere en bekende studentensteden. Omdat hier ieder jaar weer duizenden nieuwe studenten naartoe komen, is het zoeken naar een kamer niet gemakkelijk.

Voordelen van een studentenvereniging

Door eventuele contacten aan te spreken, kun je er op tijd bij proberen te zijn. Lid worden van een studentenvereniging kan hierin enorm helpen. Vaak kunnen zij je helpen bij het vinden van woonruimte ondanks dat deze soms schaars is op bepaalde plekken. Zo heeft iemand hierdoor automatisch weer een streepje voor op iemand die zonder deze hulp op zoek gaat. Het is niet zo dat het alleen niet te regelen is, maar op tijd van start gaan is erg belangrijk.

Terug naar Studeertips
Nieuws Kortingen Recepten Financiën Studentensites Boeken & Tijdschriften Sport Studeren in het buitenland Bijbanen Uit huis op kamers